Strada Fortunei, Nr 9B, 100141, Ploiești

Programări

0733 064 401

Program

Luni - Vineri: 9:00 - 20:00 Sâmbătă: 09:00 - 14:00

Strada Fortunei, Nr 9B, 100141, Ploiești

Programări

0733 064 401

Program

Luni - Vineri: 9:00 - 20:00 Sâmbătă: 09:00 - 14:00

Programare consultație

Programează-te la o consultație

Cele mai frecvente probleme dentare. Cum le putem preveni?

Oricine, fie ca este vorba de copii, tineri sau varstnici, se poate confrunta cu probleme dentare. Acestea pot varia de la carii, gingivita, pierderea dintilor, pana la afectiuni ale maxilarului. Atunci cand vorbim despre probleme ale dintilor trebuie sa constientizam faptul ca ele pot avea un impact major si asupra starii de sanatate si a calitatii vietii, in general. De aceea, este important sa acordam o atentie deosebita ingrijirii dentare. La Art White Dental, cabinet stomatologic din Ploiesti, intelegem cat de importanta este preventia. De aceea, ne straduim sa oferim pacientilor nostri, pe langa cele mai bune tratamente dentare, informatii utile despre cele mai frecvente afectiuni cu care se pot confrunta si consiliere pentru mentinerea unei danturi sanatoase.

Cariile dentare – cauze si preventie

Una dintre cele mai frecvente probleme dentare sunt cariile dentare. Acestea de dezvolta atunci cand bacteriile din gura se combina cu resturile alimentare, cauzand aparitia placii bacteriene. Aceasta poate afecta smaltul dintilor. Cariile dentare pot fi prevenite printr-o igiena orala corecta, care consta in periajul dentar de cel putin 2 ori pe zi, utilizarea atei dentare si a dusului bucal. De asemenea, evitarea pe cat posibil a alimentelor si bauturilor acide si consumul de fructe si legume crude pot ajuta la prevenirea cariilor dentare. Nu uitati de controlul periodic si masurile de igienizare profesionala! Pot face diferenta.

Gingivita – primul stadiu al afecțiunii parodontale

Gingivita este o alta problema dentara frecventa. Gingivita este o afectiune inflamatorie a gingiilor, care poate fi cauzata de acumularea placii bacteriene si a tartrului la nivelul dintilor. Aceasta afectiune poate provoca umflarea, sangerare si durere la nivelul gingiilor. In stadii avansate, putem vorbi si despre pierderea dintilor. Vorbim mai exact de primul stadiu al afectiunii parodontale, una dintre cele mai grave probleme dentare, care prespune eforturi mari pentru tinerea sub control.

Gingivita poate fi prevenita printr-o igiena orala adecvata si vizite regulate la cabinetul stomatologic pentru igienizari profesionale.

Pierderea dintilor

Nimeni nu-si doreste sa fie pus in fata unei extractii dentare, dar acolo se poate ajunge in urma netratarii cariilor, problemelor parodontale sau a altor boli adiacente, cum ar fi diabetul, sau a diferitelor tipuri de traumatisme. In cazul pierderii dintilor, este important sa se intervina cat mai repede pentru a evita aparitia altor tipuri de probleme, precum afectiuni ale maxilarului sau schimbari ale pozitiei dintilor ramasi. Lipsa unui dinte poate atrage, de asemenea, probleme gingivale si mai departe sa determine pierderea altor dinti.

La Art White Dental, cabinet stomatologic din Ploiesti, oferim solutii complete de reabilitare si reconstructie dentara, precum coroane, punti si implanturi dentare, pentru a inlocui dintii pierduti si a restaura integritatea structurii dentare.

Malocluziile dentare sau pozitionarea incorecta a dintilor

Malocluziile dentare sau pozitionarea incorecta a dintilor, mai simplu „dintii strambi” reprezinta o problema ce poate afecta atat estetica, cat si functionalitatea dentara. Acesta  problema poate fi cauzata de factori genetici sau, pur si simplu, de obiceiuri nesanatoase, cum ar fi suptul degetului la bebelusi si copii sau mestecatul obiectelor. Malocluziile dentare pot provoca probleme cu mestecatul si vorbirea, precum si dureri de cap si articulatii. In plus, acestea pot duce in timp la carii dentare, probleme parodontale si pierderea prematura a dintilor.

Tratamentul poate varia de la aparate dentare ortodontice, cum ar fi cele de tip brackets sau aparate dentare invizibile, la interventii chirurgicale, in functie de severitatea si cauza malocluziei. Ideal ar fi ca aceste masuri sa fie luate inca din copilarie, desi purtarea unui aparat dentar este eficienta la orice varsta. Important este sa se actioneze pentru rezolvarea problemelor.

Problemele dentare afecteaza o mare parte a oamenilor, avand un impact negativ asupra starii de bine si a calitatii vietii per ansamblu. La Art White Dental ne straduim sa oferim pacientilor nostri solutii si informatii pentru a preveni aparitia problemelor dentare si pentru a mentine dantura sanatoasa si puternica.